Wat heeft ondernemen en managen met zweefvliegen te maken?

Zweefvliegen leer je door te zweven als een arend. Een arend kan uren zweven door op de juiste manier gebruik te maken van thermiek. Sommige arenden beheersen dit zo goed dat ze slechts enkele malen per uur een vleugelslag maken en de overige tijd alleen zweven. Hoe ouder de arend hoe beter de vliegcompetenties. Zo mist een vaardige arend ook zelden zijn prooi als hij/zij met een snelheid tot 300 km. p/uur van grote hoogte een veldmuisje verschalkt. Is het ook geen eigenschap van ondernemers/managers dat ze snel kunnen switchen van helicopterview naar detailniveau en weer terug?
Wat een arend kan, kunnen wij als mens enigszins benaderen met zweefvliegen. Met slechts een hoogtemeter in de cockpit en een windvaantje (piefje) op de vliegtuigneus, beschikt men over alle instrumenten die een zweefvlieger nodig heeft. Verder moet de vlieger het doen met zijn eigen kennis en vaardigheden. Een goed toegeruste zweefvliegpiloot weet net als de arend waar hij goede thermiek kan vinden. Zijn dashboard is niet meer dan 1 hoogtemeter, 1 snelheidsmeter, 1 variometer. 1 slipmeter, 1 windvaantje en zijn kennis van wolken en opwarming van de aarde door de zon. Net zoals het voor een zweefvlieger onmogelijk is om te vliegen met een Boeing dashboard, is het ook voor de ondernemer/manager zeer lastig om elke indicator in de eigen organisatie en van de omgeving goed te monitoren. Daarom is het van strategisch belang om de juiste prestatie indicatoren (instrumenten van het dashboard) te kiezen. Dat kunt u samen met ons doen middels de beproefde systematiek van de BusinessScorecard.

Om u uitleg, tips en tricks te geven over deze en andere metaforen organiseren wij hiervoor regelmatig de Performance inspiratie-workshop `leren zweven als een arend`(data is afhankelijk van vliegmogelijkheden in verband met weersomstandigheden)Daarvoor ontvangen we u op een zweefvliegcentrum ergens in het midden van het land. U investeert € 198,00 (excl. BTW, per deelnemer) voor deze compleet verzorgde onvergetelijke middag. Op vertoon van voucher is uw bijdrage € 50,00 (exclusief BTW, per deelnemer). 

Ga naar het reactieformulier en vul uw gegevens in onder vermelding van deelname seminar. Na inschrijving ontvangt u van ons alle benodigde informatie.

Een onvergetelijke vliegervaring 

Een zweefvliegtuig vliegt op dezelfde manier als een vliegtuig, maar gebruikt geen motor. Daardoor verloopt de vlucht normaliter in een dalende lijn waarbij het toestel 0,5 à 1 meter per seconde aan hoogte verliest. Door hoogte te winnen in stijgwind kan het toestel langer en verder vliegen. Hoogte kan na de start gewonnen worden door gebruik te maken van thermiek, hellingstijgwind of golf.

U vliegt met een ervaren zweefvlieger mee die u vooraf en tijdens de vlucht meer zal vertellen over het zweefvliegen en het zoeken van thermiek.

Dit arrangement is inclusief:

 • Ontvangst op het vliegterrein met koffie en thee
 • Vliegervaring onder leiding van ervaren zweefvliegers
 • Kennis en inzichten over prestatiemanagement en praktische tips in gebruik
 • Hapjes en drankjes
 • Netwerkmogelijkheden

Bijzonderheden:

 • Aantal vouchers is beperkt 
 • Vouchers geldt voor een persoon 
 • Er wordt een aantal keer per seizoen gevlogen op verschillende data
 • Locatie ergens in midden Nederland, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Maximaal gewicht per persoon is 110 kg
 • Maximale lengte is 2 meter
 • Duur van de vlucht is afhankelijk van aanwezige thermiek
 • Kans op een gratis voucher na vrijblijvende presentatie over uw cockpit
Direct naar reactieformulier>>